середа, 30 червня 2021 01:05

Скасували штрафи за перетин кордону ОРДЛО з РФ

Скасували штрафи за перетин кордону ОРДЛО з РФ
Рада скасувала штрафи за перетин кордону з ОРДЛО. Фото: РБК

В умовах блокування терористами пунктів пропуску українці зможуть виїздити з тимчасово окупованих територій через Росію, штрафувати за це не будуть.

За відповідний закон №5478 проголосували 292 народні депутати, повідомляє пресслужба парламенту.

Він встановлює, що до громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, на період дії карантину або на час блокування діяльності контрольних пунктів в'їзду-виїзду, не застосовуються стягнення за такі адміністративні правопорушення, якщо вони настали з підстав гуманітарного характеру. Це зокрема, повернення до місця проживання, возз'єднання сім'ї, важка хвороба або смерть близьких родичів, необхідність забезпечення лікарськими засобами або проходження лікування, прийняття спадщини, перетин КПВВ з метою відвідування закладу освіти для навчання, виїзд з тимчасово окупованої території на постійне чи тимчасове проживання в іншій державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки пенсій не отримали жителі ОРДЛО

Через блокування окупантами пунктів пропуску на лінії зіткнення жителі ОРДЛО змушені їздити на підконтрольну Україні територію через Росію. Таким чином вони змушені порушувати закон, і штрафи за це повинні бути скасовані.

Зараз ви читаєте новину «Скасували штрафи за перетин кордону ОРДЛО з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути