четвер, 08 червня 2017 07:18

Ситуація в зоні АТО напружена: є втрати та поранені

Ситуація в зоні АТО напружена: є втрати та поранені
Позиції українських військових на Донбасі за минулу добу були обстріляні 71 раз. Фото: golos.ua

Ситуація у районі проведення АТО залишається напруженою, проте повністю контрольованою українськими захисниками.

Позиції наших військових на Донбасі за минулу добу обстріляли 71 раз.

Унаслідок бойових дій вчора 2 українських захисників загинули, ще 11 зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

На луганському напрямку зафіксували 22 факти використання противником зброї проти підрозділів сил АТО.

Упродовж дня найінтенсивніше незаконні збройні формування вели вогонь з важкого артилерійського озброєння в районі Кримського та Новтошківського. Під мінометні обстріли також потрапили воїни ЗС України, які тримають оборону поблизу Новоолександрівки, Трьохізбенки, Попасної, Троїцького, Катеринівки, Новозванівки та Оріхового. Використовуючи озброєння меншої потужності, вдавались до провокацій у районі станції Донець, Станиці Луганської та Новозванівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія блокує створення поліцейської місії ОБСЄ

На приморському напрямку зафіксували найбільше випадків порушення противником режиму невикористання зброї - 28.

До вечора бойовики обстріляли позиції в районі Чермалика з реактивних систем залпового вогню. Поблизу Широкиного противник вів вогонь з мінометів 120-міліметрового калібру. З гранатометів та стрілецької зброї найманці відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО неподалік Павлополя, Водяного та Мар'їнки. Тричі били по наших укріпленнях в районі Красногорівки з мінометів 82-міліметрового калібру. З таких самих мінометів, а також БМП, обстріляли укріплення українських воїнів біля Старогнатівки. А з настанням темряви найманці незмінно застосовували гранатомети та стрілецьку зброю різних калібрів у районі Широкиного, Водяного, Гнутового, Талаківки, Березового, Павлополя та Мар'їнки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДНР облагородили "Витрину русского мира"

На донецькому напрямку 21 раз відкривали вогонь по опорних пунктах ЗС України.

Найгарячішою ділянкою на цьому напрямку залишаються південне та східне передмістя Авдіївки. Там бойовики вчора, особливо ввечері, здійснювали щільні обстріли позицій сил АТО з мінометів 120- й 82-міліметрового калібру, зенітних установок та піхотного озброєння. Також з мінометів різних калібрів окупанти били в районі Троїцького. Окрім того, противник застосовував міномети 82-міліметрового калібру поблизу Зайцевого, Луганського та Невельського. Там само вів вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів, час від часу - з озброєння БМП.

Добу напередодні у районі проведення АТО тривали обстріли позицій ЗС України. Зафіксували 85 випадків відкриття вогню по укріпленнях сил АТО. Поранені 8 українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація в зоні АТО напружена: є втрати та поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути