пʼятниця, 21 вересня 2018 21:00

Сержант окреслив головні проблеми в ЗСУ: показуха і бюрократія

Сержант окреслив головні проблеми в ЗСУ: показуха і бюрократія
Звільнений у військової служби сержант Вадим Рудь розповів про проблеми в армії / фото: .facebook.com/Vadym Rud

В Збройних силах України досі дотримуються правил і засад "совка".

"Показуха. Тотальна і безжалостна, як наше ДШВ. Показуха в усьому - від столовки до параду. Н**бьот шо в столовці 250 чоловік траванулось. Зато коли приїхала знімальна група - зафігачим 3 страви на вибір. За який кошт банкет? Та н***бьот. А давай парад зафігачим (до речі толк в ньому є, але це інша стаття)", - пише у себе на сторінці Facebook сержант ЗСУ Вадим Рудь.

"Бюрократія. Тотальна і не знаюча жалю, як наша Арта. Бюрократія в усьому - на кожен папірець треба не менше 3-х папірців. Знаєте скільки потрібно папірців, щоб провести планову стрілянину з автомата? 10-12 на кожного, повторюю, кожного В/С. Скільки треба папірців, щоб отримати запасні частини? 6-7. Ітак в усьому. Без бумажки ти букашка а з бумашкой чіловєк", - пише Рудь.

"Статут ЗСУ. ця книжка написана в середині 60-х для армії країни, якої вже 27 років не існує. 27 років. Не існує. Вона безжальна, як наше ССО. Там взагалі немає статті про професійну армію. Зато є куча статей як з**бати солдата дебільними нарядами. Хто знає для чого потрібен черговий роти? Яка ефективність того, що коли він стоїть і охороняє КЗЗ? А я скажу - нульова. Такий наряд - щоб з**бати солдата. В статуті він записаний - і н**бьот", - пише екс-військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Солдат і офіцер не мають мотивації" - означили головні проблеми армії

Уродженець Вінниці Вадим Рудь пішов на війну добровольцем в 2014 році, відслужив за 4 роки 3 контракти - в Національній гвардії, 131-му окремому розвідувальному батальйоні ЗСУ та 95-й десантно-штурмовій бригаді. Останній контракт у ДШВ закінчився у нього в вересні 2018-го.

Постійні наради підривають моральний стан бійців.

"Чи повертається наша армія в совок? Ні. Вона повертається в царські часи. Де ахфіцер - це біла кость, а піджаки нища каста. Хоча ця війна доказала навпаки. Охфіцери-розвідники випускаються і не знають як в групі ходить. Зато знають шо тра ходить з планшетами. Ні не електроними, а совковими. Артилеристи не знають для чого бусоль. Піхота не знає характеристики техніки. Їх просто там такому не вчать - бо є совкова програма. А н**ьот - на місці навчаться", - пише він.

"На полігоні щось військовослужбовців навчать? Ха і ще раз ха. Полігон існує для показухи і щоб з**бать солдатів. Вбити тєхніку хреновим, розведеним 20 раз горючим. Бо техніці вже 30 років. Вона ламається, а запчастин немає, хоча всі рапортують зовсім протилежне. Лампочок на фар нема, бо нема виробництва, до мотора нема - бо треба мати донора. А ремонтувати треба, за що?", - додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки тисяч офіцерів ЗСУ готові розірвати контракти — експерт

Значна кількість бійців Збройних сил нині розглядають можливість розірвання своїх контрактів. З січня по червень звільнилося 11 тисяч офіцерів та контрактників, що мали військовий досвід, ще 18 тисяч має звільнитися до кінця 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Сержант окреслив головні проблеми в ЗСУ: показуха і бюрократія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути