Ексклюзиви
четвер, 23 січня 2020 17:26

Сепаратистка Штепа знову балотуватиметься в мери Слов'янська

Сепаратистка Штепа знову балотуватиметься в мери Слов'янська
Штепа очолювала Слов'янськ в 2010-14 рр. Фото: www.depo.ua

Колишня мер Слов'янська Донецької області Неля Штепа, яку підозрюють у сепаратизмі, оголосила про намір балотуватися на посаду міського голови.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "С-плюс".

"Ті, хто сподівається, що мене закриють і я не зможу подати свою кандидатуру на вибори міського голови, розслабтеся. Я подам, я встигну, ніхто мене не закриє, бо ця стаття неконституційна", - заявила Штепа.

Вона очолювала Слов'янськ в 2010-14 рр. Її затримали 11 липня 2014 року. Їй інкримінують зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей і створення терористичної групи. У суді вона стверджувала, що закликала президента РФ Володимира Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою бойовиків, які утримували її в полоні, а інтерв'ю для російських видань давала "під дулом автомата".

20 вересня 2017-го суд випустив Штепу з СІЗО під цілодобовий домашній арешт у Слов'янську. 21 вересня стало відомо, що їй одягнули електронний браслет. Від січня 2018 року, після закінчення терміну домашнього арешту, на неї не поширюється жоден запобіжний захід.

За рішенням Європейського суду з прав людини, Штепа отримала 3600 євро компенсації за порушення права на свободу.

Зараз ви читаєте новину «Сепаратистка Штепа знову балотуватиметься в мери Слов'янська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути