Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2023 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Секретар РНБО відверто сказав про результати контрнаступу

Секретар РНБО відверто сказав про результати контрнаступу
Секретар РНБО Олексій Данілов констатував, що контрнаступ Сил оборони не виправдав надій. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ Збройних сил України не виправдав сподівань, але й не є програшем України.

Війна ще триватиме, заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов. Під час інтерв'ю BBC він назвав українців надто оптимістичними, згадуючи про очікування від літньої наступальної кампанії захисників.

"У травні кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна закінчилася якнайшвидше. Надії були, але вони не виправдалися. Те, що ми два роки захищаємо Україну, - це вже велика перемог. Люди іноді роблять помилки. Не можна все життя бути відмінником. Ситуація на фронті дуже складна, старі підручники з війни, зокрема НАТОвські, необхідно відправити до архівів. Такої війни, як та, що є в Україні, не було ні в XX, ні в XXI ст", - констатував посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога США: Данілов прокоментував конфлікт між Залужним і Зеленським

Данілов висловив очікування щодо фінансової підтримки з боку США:

"Принаймні якесь військове фінансування наша країна отримає".

Сполучені Штати Америки та Україна розходяться у думках щодо того, як саме вести війну проти Російської Федерації. Стратегії ведення війни США та України відрізняються, пише New York Times. Наразі країни розробляють нову - спільну.

Зараз ви читаєте новину «Секретар РНБО відверто сказав про результати контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути