вівторок, 12 грудня 2023 10:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Не треба робити трагедію" - Данілов прокоментував затримку допомоги зі США

"Не треба робити трагедію" - Данілов прокоментував затримку допомоги зі США
Секретар РНБО закликає виявляти спокій і твердість. Фото: twitter.com/OleksiyDanilov

Україна буде задоволена, якщо Конгрес Сполучених Штатів Америки схвалить новий пакет допомоги для Києва до кінця грудня.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов закликав не перетворювати на трагедію ситуацію з військовою допомогою США та спростував чутки щодо напруженності між президентом Володимиром Зеленським і головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним, передає ВВС.

"Якщо це станеться пізніше, не варто перетворювати це на трагедію. Правда на нашому боці. Чи знищить російський диктатор Володимир Путін нас на очах людства? Чи вбиватиме він наших дітей, наших жінок, наших старих людей? І чи буде весь світ спостерігати за цим із заплющеними очима? Питання має бути про те, в якому тоді світі ми живемо", - сказав Данілов в інтерв'ю британській службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов відреагував на блокування допомоги Україні в Сенаті США

Він не став відповідати на запитання, чи програє Україна війну, якщо припиниться допомога США. Секретар РНБО також вкотре спростував чутки про конфлікт Зеленського та Залужного.

"Я не підтверджую, що подібні речі, про які сьогодні говорять у засобах масової інформації, є реальними", - резюмував посадовець.

Нещодавня стаття Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для британського видання The Economist суттєво вплинула на подальші плани США щодо підтримки Києва в боротьбі з російською агресією. Відвертість українського генерала спонукала республіканців у Конгресі переглянути питання щодо поставок Києву великої кількості зброї, пише Politico.

Зараз ви читаєте новину «"Не треба робити трагедію" - Данілов прокоментував затримку допомоги зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути