Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 18:30

СБУ викрила трьох російських агітаторів у мережі

СБУ викрила трьох російських агітаторів у мережі

Служба безпеки України в грудні припинила діяльність 3 антиукраїнських адміністраторів у соцмережах, які розміщували матеріали за вказівкою кураторів з російських спецслужб. Повідомив прес-центр СБУ.

"Під час реалізації комплексу заходів із забезпечення інформаційної безпеки країни співробітники центрального апарату обласних управлінь СБ України у Донецькій та Одеській областях виявили нові докази використання спецслужбами РФ соціальних мереж для шкоди державній безпеці України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велике звільнення полонених ОРДЛО опинилось на межі зриву

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність мешканців Одеси, Слов'янська та Бахмута, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російській соціальній мережі "ВКонтакте", – написали у повідомленні.

Оперативники встановили, що модератори за вказівкою з РФ розміщували у соцмережі матеріали із закликами до зміни меж території України та на підтримку терористичних організацій "ЛНР/ДНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виводить своїх офіцерів СЦКК із території ДНР

За свою антиукраїнську діяльність вони отримували грошову винагороду від російських кураторів, зазначають в СБУ.

Під час обшуків за місцями проживання адміністраторів співробітники СБ України виявили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами розміщення антиукраїнських матеріалів та отримання вказівок від російських спецслужб.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила трьох російських агітаторів у мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути