вівторок, 28 грудня 2021 12:40

СБУ викрила понад 20 дипломатів-розвідників РФ і сотні диверсантів
7

Контррозвідка Служби безпеки України з 2014 року нейтралізувала понад 30 агентурних мереж Російської Федерації. Понад 180 злочинців засудили за державну зраду й шпигунство

Також викрила понад 20 кадрових працівників російської розвідки, які працювали в Україні під прикриттям посад дипломатів РФ. Їх оголосили persona non grata, повідомила пресслужба відомства.

З 2014-го українські контррозвідники знешкодили понад 300 ворожих диверсійно-розвідувальних груп. 26 злочинців затримали на спробі підриву об'єктів критичної інфраструктури, зокрема оборонного значення.

Фото: СБУ

"Понад 250 бойовиків суд покарав до різних термінів ув'язнення за злочини проти державної безпеки України. Серед них - ватажки й учасники незаконних збройних формувань і терористичних угруповань так званої ЛДНР. Під час спецоперації СБУ нейтралізувала агентурну мережу ФСБ РФ. Злочинці діяли на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей", - ідеться в повідомленні.

Ворожі агенти готувалися до диверсій. Серед об'єктів посягань - бойові літаки на одному з аеродромів Збройних сил України. У злочинців вилучили майже 3 кг тротилу з електродетонаторами й реактивні протитанкові гранати.

У районі проведення Операції об'єднаних сил контррозвідка СБУ затримала:

- диверсанта спецслужб РФ на спробі підриву цистерни з аміаком на території промислового об'єкта Луганщини. У нього виявили дві реактивні протитанкові гранати РПГ-22, які він раніше вилучив із заздалегідь підготовленого ворожого схрону.

У Харкові:

- агента російської воєнної розвідки. За завданням "кураторів" збирав закриту інформацію про новітню українську бронетехніку. Намагався здобути технічну документацію з розроблення і виробництва бойового танка Т-84БМ "Оплот".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог на Донбасі застосував протитанкові ракетні комплекси

На Херсонщині:

- агента збройних сил РФ. Злочинець здійснював розвідувально-підривну діяльність на території регіону. Збирав відомості про схему охорони одного зі стратегічних об'єктів критичної інфраструктури на Півдні України. Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили зброю із набоями й вибухівку.

На Луганщині:

- шпигуна російських спецслужб. Іноземець прибув до регіону для збирання розвідданих про підрозділи ООС. Його цікавила інформація щодо місць їхньої дислокації і про новітні зразки української зброї та військової техніки.

27 грудня в Луганській області українські військові затримали 40-річного бойовика ЛНР. Він був у стані сильного наркотичного сп'яніння. Затриманий проходив службу за контрактом в одному з підрозділів незаконних збройних формувань РФ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила понад 20 дипломатів-розвідників РФ і сотні диверсантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути