вівторок, 28 грудня 2021 07:25

Ворог на Донбасі застосував протитанкові ракетні комплекси

Ворог на Донбасі застосував протитанкові ракетні комплекси
Окупанти на Донбасі важко поранили ще двох військових ЗСУ.  Фото: Валерій Шмаков, Gazeta.ua

Минулої доби, 27 грудня, російські окупанти на Донбасі 10 разів порушили режим припинення вогню. Один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомив пресцентр Операції об'єднаних сил у Facebook.

У напрямку Нью-Йорку противник тричі відкривав вогонь з автоматичних та станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Поблизу Новозванівки окупанти застосували протитанкові ракетні комплекси. Неподалік Гнутового російські найманці залучили безпілотний літальний апарат. З його допомогою здійснили скидання пострілів ВОГ-17.

В районі Новолуганського ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а поблизу Мар'їнки мінометів калібру 120 мм. На околицях Красногорівки та Травневого на Донеччині бойовики відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звільнили б Донбас за пару днів. Був би наказ": що говорять на передовій про наступ росіян

На Луганщині, поблизу населеного пункту Лобачеве, противник здійснював обстріли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

"Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли", - наголосили у штабі.

Станом на 07:00 28 грудня з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксували.

Внаслідок дій ворога на Донбасі 27 грудня ще двоє українських військовослужбовців дістали поранення. Воїни перебувають в лікувальних закладах. Стан їхнього здоров'я – важкий.

Зараз ви читаєте новину «Ворог на Донбасі застосував протитанкові ракетні комплекси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути