Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2022 11:35

СБУ викрила "козаків", які воювали під Луганськом і Дебальцевим
4

Служба безпеки України встановила особи 13 ватажків і активних учасників так званого Луганського округу донських козаків, які воювали проти сил АТО у складі російських найманців.

Раніше особи входили до громадської організації, яку зареєстрували 2014 року. Згодом суд ухвалив рішення про її заборону й примусове розпускання, повідомила пресслужба СБУ.

Фото: СБУ

"Злочинці брали активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районах Луганська й Дебальцевого. Також вони супроводжували так звані гуманітарні вантажі з РФ для бойовиків. Патрулювали населенні пункти на непідконтрольній українській владі території регіону", - ідеться в повідомленні.

Також озброєних учасників ворожого угруповання залучали до охорони незаконних блокпостів в ОРДЛО.

"Там вони зупиняли громадський транспорт і автомобілі місцевих жителів, обшукували їх", - додали в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жодного разу не поскаржився" - 23-річний українець за п'ять років пройшов усі катівні окупантів

Зараз ватажки переховуються від правосуддя на окупованій території Луганщини. Після затримання їх притягнуть до кримінальної відповідальності.

Слідчі СБУ розпочали провадження за двома статтями - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Раніше за матеріалами контррозвідки СБУ трьох бойовиків заочно засудили до дев'яти, 10 й 11 років позбавлення волі. Вони у 2014-2018 роках протидіяли українській армії, керували діями терористів, інструктували їх і вербували новобранців.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила "козаків", які воювали під Луганськом і Дебальцевим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути