неділя, 07 жовтня 2018 13:43

Найнебезпечніші місця Донбасу нанесли на карту

Найнебезпечніші місця Донбасу нанесли на карту

Карта небезпечних територій з'явилася на сайті Міністерства оборони України. На ній позначені точки в підконтрольних Україні місцях Донецької і Луганської областей, забруднені мінами та вибухонебезпечними залишками війни.

Карту розробили за сприяння неурядової організації The HALO Trust.

"На теперішній час Україна є однією з найбільш забрудненою мінами та вибухонебезпечними предметами залишками війни держав в світі, - йдеться в повідомленні управління екологічної безпеки та протимінної діяльності МО України. - З початком агресії Російської федерації на території Донецької та Луганської областей мали місце неодноразові випадки підриву військовослужбовців та цивільного населення на вибухонебезпечних предметах".

Переглянути карту можна за посиланням.

На Донбасі українські військові виявили заборонені протипіхотні міни, які є на озброєнні лише в Росії. НВП-П "Охота" являє собою комплект протипіхотних мін (5 шт.), які приводяться в дію при реєстрації руху людини через встановлені на місцевості сейсмічні датчики. Міни зазначеного типу не знаходяться на озброєнні ЗСУ, натомість активно використовуються Російською Федерацією, у тому числі в Чеченській війні.

Зараз ви читаєте новину «Найнебезпечніші місця Донбасу нанесли на карту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути