неділя, 07 жовтня 2018 10:17

Бойовик ДНР покаявся і добровільно здався поліції

Бойовик ДНР покаявся і добровільно здався поліції
У лютому 2015 року перебував у складі терористичних груп ДНР

Бойовик одного із незаконних збройних формувань ДНР 41-річний житель селища Новодонецьке добровільно здався поліції. У лютому 2015 року він перебував у складі терористичних груп ДНР.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП області.

Зараз чоловік надає свідчення і співпрацює зі слідством.

У 2015 році чоловік поїхав на окуповану територію до сестри та вирішив вступити в ряди терористів, щоб заробити грошей. Через місяць найманець покинув лави терористів. Йому не сподобались умови несення служби. Після цього чоловік поїхав на заробітки за кордон. Займався будівництвом. Згодом вирішив повернутися додому і здатися правоохоронцям.

Відносно колишнього бойовика відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Після перевірки, якщо буде встановлено, що на час перебування у лавах "ДНР" чоловік не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, провадження може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України (особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики дев'ять разів "гатили" по українських військових: є жертви

Впродовж дня російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню. Бойовики тричі застосували озброєння, заборонене Мінськими угодами

Зараз ви читаєте новину «Бойовик ДНР покаявся і добровільно здався поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути