четвер, 23 серпня 2018 15:30

На Донбасі знайшли заборонені російські міни

На Донбасі знайшли заборонені російські міни
Українські розвідники на Донбасі виявили та знешкодили російські міни. Фото ілюстративне

На Донбасі українські військові виявили заборонені протипіхотні міни, які є на озброєнні лише в Росії.

Небезпечну знахідку знешкодили, повідомляє прес-центр ООС у Facebook.

"Під час виконання одного із завдань в районі населеного пункту Гранітне (Донецька обл.) розвідники одного з розвідувальних батальйонів Об'єднаних сил виявили мінно-вибуховий пристрій, який був ідентифікований як неконтактний вибуховий пристрій НВП-П "Охота".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко повідомив страшні новини з фронту

НВП-П "Охота" являє собою комплект протипіхотних мін (5 шт.), які приводяться в дію при реєстрації руху людини через встановлені на місцевості сейсмічні датчики. НВП має блок управління з елементами живлення, що дозволяє противнику використовувати міни не тільки дистанційно, а й в автономному режимі. Небезпечний радіус ураження від центру встановлення блоку управління становить 30 м. Міни зазначеного типу не знаходяться на озброєнні Збройних сил України та активно використовуються Російською Федерацією, у тому числі в Чеченській війні", - йдеться у повідомленні.

Тим часом на відео показали українську суперзброю. У мережу виклали відео з випробування нової некерованої авіаційної ракети "Оскол".

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі знайшли заборонені російські міни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути