вівторок, 15 жовтня 2019 15:52

Самостійно вийшов на ФСБ і зрадив державу - засудили шпигуна

Самостійно вийшов на ФСБ і зрадив державу - засудили шпигуна
Чоловік вирішив зрадити нашу державу по своїй волі. Фото: Вільне Радіо

На 12 років тюрми засудили жителя Кременчуга, який протягом 5 років шпигував на Росію.

Чоловік збирав інформацію про політичну, соціальну ситуацію в Україні, "зливав" дані про військових, пишуть у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

"Встановлено, що у липні 2014-го під час відпочинку в тимчасово окупованому Криму житель Полтавщини встановив контакт і почав конфіденційне спілкування з працівниками ФСБ Російської Федерації. Завдання іноземної спецслужби виконував, маючи злочинний умисел, спрямований на нанесення шкоди суверенітету, територіальної цілісності та обороноздатності України", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2100 страт - розкрили справу радянського ката

На зраду держави чоловік пішов із власної волі.

"Свою провину в допомозі спецслужбі держави-агресора в проведенні підривної діяльності проти України визнав повністю. 57-річного шпигуна засудили до 12 років позбавлення волі за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада)", - додали у прес-службі .

Агент російської військової розвідки працював на одному зі стратегічних підприємств України.

На флешці уже затриманий шпигун мав фотографії ударних українських винищувачів. Носій інформації знайшли під час обшуку в Олексія Лазаренка у його брудних шкарпетках. Протягом 5 років шпигун працював на ворога у прямому доступі до українських військових таємниць.

Зараз ви читаєте новину «Самостійно вийшов на ФСБ і зрадив державу - засудили шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути