пʼятниця, 15 лютого 2019 11:20

"Рускій мір прилетів звільняти від хунти" - бойовики розгромили будинок пенсіонера на Донбасі

Автор: Fb/Юрій Бутусов
  70-річний Віктор Фролов сидить на уламках свого будинку
70-річний Віктор Фролов сидить на уламках свого будинку

Вночі на 15 лютого російська артилерія обстріляла село Новолуганське Донецької області керованими снарядами 152 мм "Краснопіль". Ідентифікували зброю за зібраними уламками.

Про це Юрій Бутусов, журналіст та військовий експерт, написав у Facebook.

"Сьогодні вночі цього російськомовного пенсіонера 70-річного Віктора Фролова "русскій мір" прилетів "звільняти" від "хунти" - і прямим попаданням по житловому кварталу зруйнував будинок Фролова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі обстріляли житловий будинок і понесли втрати

Великокаліберний снаряд розніс будинок на шматки, чоловік уцілів дивом. Застосування 152 мм калібру заборонене усіма перемир'ями.

"Українська армія таких снарядів не має. І застосовувати таку складну техніку може лише регулярна російська армія, а не "шахтарі", - вважає Бутусов.

"Якщо це правильні висновки, то "Краснопіль" наводиться на ціль лазерним променем - а значить, російська група розвідників проникла у Новолуганське, у наш тил. І там або маркувала, як ціль, будинок пенсіонера, або стався, що дуже ймовірно, технічний збій і снаряд відхилився від траєкторії", - підсумував журналіст.

В селищі Катеринівка, у Луганській області українські військові 54-ї бригади ліквідували бойовиків. Волонтер Юрій Мисягін сказав, що "страйк" вибили з протитанкового ракетного комплексу "Корсар" і оприлюднив феєричне відео.

Зараз ви читаєте новину «"Рускій мір прилетів звільняти від хунти" - бойовики розгромили будинок пенсіонера на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути