пʼятниця, 15 лютого 2019 09:03

Бойовики на Донбасі обстріляли житловий будинок і понесли втрати

Бойовики на Донбасі обстріляли житловий будинок і понесли втрати
Протягом доби, 14 лютого, російські окупаційні війська на Донбасі 12 разів порушили режим припинення вогню. Фото - УНН

Протягом доби, 14 лютого, російські окупаційні війська на Донбасі 12 разів порушили режим припинення вогню. У тому числі 8 разів із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що внаслідок обстрілів 3 військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. Підрозділи, що обороняються, придушували ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. За даними розвідки, 2 окупантів знищено та 4 поранено.

Також у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" зранку 14 лютого зафіксовано обстріл населеного пункту Новолуганське з артилерії калібру 152 мм із використанням високоточних корегованих артилерійських снарядів російського виробництва "Краснополь". Унаслідок атаки зруйновано житловий будинок. Факт обстрілу, наявність осколків даного високоточного боєприпасу та факт руйнування підтверджується українською стороною Спільного центру координації та контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страйк: в українських військових з'явився новий флеш-моб

Для корегування артилерійського вогню протягом дня 14 лютого противник активно застосовував безпілотні літальні апарати. У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" 4 ворожі квадрокоптери було збито українськими захисниками.

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав. Українські захисники продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

На Луганщині працівники аварійної бригади Луганського енергетичного об'єднання попали під обстріл. Електрики намагались відновити світло постачання для мешканців Попаснянського району.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики на Донбасі обстріляли житловий будинок і понесли втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути