Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2019 08:55

Розведення військ: у Міноборони назвали умови

Розведення військ: у Міноборони назвали умови
У Міністерстві оборони і Генштабі Збройних сил розповіли про те, як буде проходити розведення військ в Донбасі. Фото - Укрінформ

Розведення військ на Донбасі почнеться тільки після того, як терористи дотримуватимуться режиму тиші протягом 7 діб.

Після розведення контролюватимуть демілітаризовану зону співробітники Нацполіції. Військові ж підуть на ту відстань, яка дозволить у разі порушення бойовиками домовленостей одразу повернутися назад. Про це заявив глава Міноборони Андрій Загороднюк під час відвідування Станиці Луганської.

"Для цього створені всі передумови, розроблений відповідний план із урахуванням саме такої ситуації", - сказав Загороднюк. Додав: координати розведення були нанесені ще 2014-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розведення військ відкладається – Пристайко

Війська планують розвести дзеркально на відстань 1 км від лінії розмежування в обидві сторони, розповів начальник Генштабу Руслан Хомчак.

"Нові позиції українських військових будуть там, де вони були 2016-го, коли вперше відбулося розведення сил у згаданому районі, - заявив Хомчак.

Запевнив, що ЗСУ повністю контролюватимуть ситуацію.

1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ ще у Петровському та Золотому. Проте противник навмисне обстрілює ділянки розведення військ із гранатометів різних систем.

Зараз ви читаєте новину «Розведення військ: у Міноборони назвали умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути