Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2019 07:27

Путін ще раз показав, як хоче миру

Путін ще раз показав, як хоче миру
На Донбасі ворог не припиняє вогню. Обстріли продовжуються навіть в зоні розведення військ. Фото - 5 канал

7 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 27 разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм. А також із гранатометів різних систем та стрілецької зброї, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Під обстріли потрапили позиції українських бійців поблизу 18 населених пунктів. Найгарячіше було поблизу Чемарлика, Новолуганського, Травневого, Гладосового та Хутора Вільного, де ворог застосовував важке озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відведення військ на Донбасі: Кремль дав свою відповідь

Крім того, порушуючи Мінські угоди противник двічі навмисне обстріляв ділянку розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Доба минула без втрат з нашого боку.

Від початку сьогоднішнього дня противник уже двічі відкривав вогонь по наших позиціях. Використовує гранатомети різних систем. Втрат серед українських бійців не зафіксовано.

Розведення сил на Донбасі може розпочатися виключно після 7 днів тиші. На цьому наголосив міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Зараз ви читаєте новину «Путін ще раз показав, як хоче миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути