четвер, 09 червня 2022 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Розповіли про наслідки ворожого удару по хімзаводу, де ховалися люди

Розповіли про наслідки ворожого удару по хімзаводу, де ховалися люди
Обстріл "Азоту": бомбосховище вціліло, викидів хімічних речовин у навколишнє середовище не відбулося. Фото: t.me/luhanskaVTSA

8 червня увечері російська армія здійснила потужний обстріл території ПрАТ "Сіверськодонецьке об'єднання Азот".

Викидів хімічних речовин у навколишнє середовище не відбулося, повідомив 9 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожі "Іскандери", "Смерчі" й "Урагани" накрили Донеччину: є жертви

"Бомбосховище вціліло. На щастя, обійшлося без жертв. У результаті вибухів пошкоджено щонайменше два цехи хімічного підприємства. Один з них ключовий - цех виробництва аміаку 1-Б. Втім, викидів хімічних речовин у навколишнє середовище не відбулося", - ідеться у повідомленні.

Усі добрива та хімікати, як запевнив власник підприємства, вивезли з території ще на другий день війни.

На Луганщині 8 червня увечері російські окупанти двічі поцілили по сіверськодонецькому об'єднанню "Азот". Пошкодили щонайменше два цехи у різних кінцях хімічного підприємства, зокрема цех виробництва аміаку.

На заводі "Азот" ховається близько 800 людей в бомбосховищах. Його весь час обстрілюють.

Російські окупанти продовжують штурм Сіверськодонецька. Ворог прагне піднятися по Сіверському Дінцю через складнощі з переправою через річку. Російські сили одночасно прагнуть обійти українські позиції в цьому районі з флангу, щоб уникнути необхідності зустрічного форсування річки Сіверський Донець.

Українські військові продовжують вести маневрову оборону міста і, ймовірно, зосередяться на тому, щоб завдати великої шкоди російським силам, а не намагатися утримати весь Сіверськодонецьк.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про наслідки ворожого удару по хімзаводу, де ховалися люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути