Ексклюзиви
неділя, 04 квітня 2021 22:07

Розмова Байдена з Зеленським і ймовірність наступу Росії: тиждень у ключових цитатах

Gazeta.ua пропонує згадати тиждень, що минає, у ключових цитатах.

Останнім часом із різних регіонів Росії під виглядом навчань та загальної підготовки до навчань "Захід-2021″ збройні сили РФ поступово нарощують війська поблизу кордонів України на півночі, сході та на півдні. А саме у Брянській, Воронезькій областях та в окупованому Криму. Проходить додаткове зосередження до 25 батальйонно-тактичних груп ЗС РФ. Це сукупно з наявними розгорнутими засобами біля кордонів України створює загрозу воєнній безпеці держави

- сказав 30 березня головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак під час виступу на позачерговому засіданні парламенту. Українські військові готові до відповіді у разі загострення конфлікту в районі Операції об'єднаних сил чи у випадку ускладнення воєнно-політичної обстановки довкола нашої держави, заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хомчак розповів, скільки російських солдат топчуться по окупованому Донбасу й Криму

Автор: Генштаб ЗСУ
  26 березня внаслідок обстрілів біля селища Шуми на Донеччині загинули четверо українських бійців, ще двох поранили. Це найбільші втрати нашої армії в одному бою від початку перемир'я у липні торік.
26 березня внаслідок обстрілів біля селища Шуми на Донеччині загинули четверо українських бійців, ще двох поранили. Це найбільші втрати нашої армії в одному бою від початку перемир'я у липні торік.

Радий поговорити з президентом США. Україна цінує підтримку США на різних рівнях. Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження наших демократій. Я серйозно налаштований реформувати Україну, збільшити прозорість та досягти миру. Американське партнерство має вирішальне значення для українців

- написав 2 квітня у Twitter президент України Володимир Зеленський. Того дня мав першу телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмова Зеленського і Байдена тривала 50 хв. Про що говорили

У нормі рівень госпіталізацій має становити не більше 60 осіб на 100 тисяч населення. На 3 квітня цей показник не перевищений лише у Кіровоградській, Луганській і Херсонській областях. Найвищий рівень госпіталізацій у Хмельницькій - 128,1, Житомирській - 115,5, Вінницькій - 110,9, Миколаївській областях - 109,5, у Києві - 114,4

- повідомило Міністерство охорони здоров'я. За добу 2 квітня в Україні виявили 20 341 новий випадок COVID-19. Це найбільший приріст за час пандемії. За день госпіталізували 5 186 осіб, померли 396. За кількістю смертей за добу Україна потрапила до першої п'ятірки країн світу разом із Бразилією, США, Польщею та Індією, згідно Worldometers.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До червоної зони наблизилося ще три регіони

Пандемія все ще триває. Соціально-економічна криза є дуже серйозною, зокрема для найбідніших верств населення. Попри це - і це скандально - збройні конфлікти не припиняються, а військові арсенали зміцнюються

- сказав 4 квітня під час великодньої проповіді в базиліці Святого Петра папа Римський Франциск. Закликав звільнити в'язнів конфліктів в Україні та Нагірному Карабаху. Також попросив міжнародну спільноту ділитися вакцинами з найбіднішими країнами.

Коронавірус, шоколадний заєць і ноутбук серед кіз: Gazeta.ua пропонує згадати події тижня 29 березня - 4 квітня у фотографіях.

Зараз ви читаєте новину «Розмова Байдена з Зеленським і ймовірність наступу Росії: тиждень у ключових цитатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути