Ексклюзиви
вівторок, 30 березня 2021 13:40

Хомчак розповів, скільки російських солдат топчуться по окупованому Донбасу й Криму

Хомчак розповів, скільки російських солдат топчуться по окупованому Донбасу й Криму
Збройні сили України готові до адекватної відповіді, заявив генерал Хомчак. Фото: mil.gov.ua

Російська Федерація продовжує агресію щодо України. Про це на позачерговому засіданні Верховної Ради розповів головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

За його словами, в окупованому Криму перебуває 32 тис. 700 російських військових.

В окупованих районах Донецької та Луганської областей розгорнуто угруповання російських окупаційних військ - 1-й і 2-й армійські корпуси у складі 14 бойових бригад полків чисельністю близько 28 тис. осіб. На командних посадах окупантів - російські кадрові офіцери.

В ОРДЛО перебувають військові радники та інструктори російської армії - понад 2 тис. осіб.

З початку року в окуповані райони ворог перемістив 19 тис. т пального, 335 т боєприпасів, танки, реактивні системи залпового вогню, спецтехніку.

"Противник періодично, грубо, нехтуючи домовленостями щодо дотримання повного припинення вогню, продовжує збільшувати вогневу активність. Зокрема, із застосуванням артилерії 122-го калібру та мінометів. Посилює підрозділи розвідувальними групами та снайперськими парами.

Систематично провокують підрозділи Об'єднаних сил на відкриття вогню у відповідь, ведучи вогонь із населених пунктів, об'єктів критичної інфраструктури, культурної та релігійної спадщини", - розповів генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ обшукала "Український вибір" Медведчука

"Станом на 30 березня вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях утримується 28 батальйонних тактичних груп.

Останнім часом з різних регіонів РФ під виглядом контрольних занять збройні сили РФ здійснюють поступове нарощення військ поблизу державного кордону України - на півночі, сході та півдні", - сказав Хомчак.

На території Ростовської області ворог додатково утримує до 12 батальйонних тактичних груп з терміном готовності 1-2 доби, розповів головнокомандувач ЗСУ.

"Збройні сили України готові до адекватної відповіді, як у разі ескалації конфлікту в районі проведення Операції об'єднаних сил, так і в разі ускладнення воєнно-політичної та воєнно-стратегічної обстановки навколо України", - заявив Хомчак.

26 березня в районі селища Шуми в Донецькій області російські війська обстріляли з мінометів українські позиції. Через обстріл загинули четверо українських військовослужбовців.

8-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Хомчак розповів, скільки російських солдат топчуться по окупованому Донбасу й Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути