пʼятниця, 02 квітня 2021 18:26

Розмова Зеленського і Байдена тривала 50 хв. Про що говорили

Розмова Зеленського і Байдена тривала 50 хв. Про що говорили
Байден підтвердив підтримку України у боротьбі з російською агресією.

Президент США Джозеф Байден у 50-хвилинній розмові з президентом України Володимиром Зеленським запевнив у підтримці реформ, що проводяться в Україні.

Про розмову з Байденом Зеленський написав у Twitter.

"Радий поговорити з президентом США. Україна цінує підтримку США на різних рівнях. Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження наших демократій.

Я серйозно налаштований реформувати Україну, збільшити прозорість та досягти миру. Американське партнерство має вирішальне значення для українців", - заявив глава держави.

"Джозеф Байден у розмові з Володимиром Зеленським запевнив в підтримці реформ, що проводяться в Україні.

За словами президента США, він має повну інформацію про те, що відбувається в Україні й навколо неї. Він запевнив, що США не залишать Україну без підтримки. Це була хороша розмова. Вона тривала близько 50 хвилин", - сказав керівник ОП Андрій Єрмак агентству "Інтерфакс-Україна".

Президент України під час бесіди запросив президента США взяти участь у саміті "Кримської платформи".

"Президент Байден підтвердив незмінну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії Росії на Донбасі та в Криму", - цитує Білий дім УНН.

Байден підкреслив прихильність його адміністрації активізації стратегічного партнерства з Україною на підтримку боротьби президента Зеленського з корупцією і реалізації програми реформ. Заснованої на спільних демократичних цінностях, які забезпечують справедливість, безпеку і процвітання народу України.

"Лідери погодилися, що ці реформи є центральними для євроатлантичних устремлінь України. Вони також обговорили важливість тісної співпраці США й України для стримування пандемії Covid-19 і зміцнення демократії", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США готують нові санкції проти Росії

26 березня в районі селища Шуми в Донецькій області російські війська обстріляли з мінометів українські позиції. Через обстріл загинули четверо українських військовослужбовців.

Протягом минулого місяця загинули 10 українських військових.

Останнім часом з різних регіонів РФ під виглядом контрольних занять російські збройні сили нарощують війська поблизу державного кордону України - на півночі, сході та півдні, заявляв головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Зараз ви читаєте новину «Розмова Зеленського і Байдена тривала 50 хв. Про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути