четвер, 13 квітня 2017 12:48

"Розгромили все" - боєць розповів подробиці розгону редуту блокувальників

"Розгромили все" - боєць розповів подробиці розгону редуту блокувальників
"На редуті залишилась група з п'яти людей. Нацгвардія цим скористалася. Підігнали КАМАЗи, почали згрібати у них наші речі. Полізли якісь цивільні в балаклавах" - розповідає керівник редуту "Міхалич"

Нацгвардія скористалася тим, що на редуті "Богдан" залишилися лише чергові блокувальники й змела його за лічені хвилини.

Подробиці Gazeta.ua розповів 63-річний боєць на позивний "Михалич".

"Під виглядом ремонтної бригади залізничників налетіли нацгвардійці. Паперів не показали. На словах заявили, що через нас не можна утримувати залізничні шляхи. Нібито не допускаємо ремонтників. Жодного не бачив біля редуту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Закуповуватимемо антрацит в окупантів, як і до початку блокади" - експерт

Нас не били, але розгромили все. На редуті залишилась група з п'яти людей. Нацгвардія цим скористалася. Підігнали КАМАЗи, почали згрібати у них наші речі. Полізли якісь цивільні в балаклавах. Побіг до райвідділку поліції, щоб заявити про напад. Там заяву не прийняли, ще й відібрали телефон. Я - бігом до Приватбанку - найближче місце, де був зв'язок. Дівчина дала мені телефон. По пам'яті набрав комбата і розповів усе. Сам залишився у Попасній, аби забрати наші речі із райвідділу. Це - електростанція, ковдри, подушки, палатки, особисте майно волонтерів і блокувальників. У поліції хотіли привласнити дорогу бензопилку", - каже чоловік.

"Михалич" керував редутом "Богдан" поблизу селища Гірське у Попаснянському районі на Луганщині. Він блокує залізницю Луганськ - Лисичанськ – Попасна. 10 квітня блокувальники заявили, що його зруйнувала поліція.

Зараз ви читаєте новину «"Розгромили все" - боєць розповів подробиці розгону редуту блокувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути