понеділок, 16 травня 2022 07:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Розгром окупантів під Білогорівкою може стати однією з найсмертоносніших битв - ЗМІ

Розгром окупантів під Білогорівкою може стати однією з найсмертоносніших битв - ЗМІ
Супутникові знімки розбитої переправи росіян через Сіверський Донець. Фото: cnn.com

Втрати російських військових, які намагалися переправитися через Сіверський Донець в районі селища Білогорівка Луганської області, стали одними з наймасштабніших із початку війни.

Вони породжують в Росії відчуття катастрофи, пише The New York Times.

За даними видання, 11 травня російське командування направило близько 550 військовослужбовців 74-ї мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії на переправу. Мета - оточити українські сили поблизу Рубіжного.

Супутникові знімки показують, що українська артилерія розбила кілька російських понтонних мостів і знищила багато військ і техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білогорівка змушує росіян відмовлятися воювати - Гайдай

Під час цієї провальної для Росії операції вбили й поранили 485 росіян. Також знищили понад 80 одиниць техніки, зазначив Інститут вивчення війни.

Стає дедалі очевиднішим, що усвідомлення катастрофи проривається в жорстко контрольований Кремлем інформаційний простір. Зокрема й тому, що про провал Росії на полі бою починають заявляти проросійські військові блогери. Деякі з них не стримувалися в критиці некомпетентного, на їхню думку, керівництва, пише видання.

Якщо оцінювання втрат Росії на Сіверському Дінці виявляться точними, це стане одним із наймасштабніших смертельних битв за всю війну РФ проти України, зазначило видання. Водночас воно нагадало про затоплення флагмана російського Чорноморського флоту "Москва".

9 травня в Рубіжному й Білогорівці на Луганщині тривали бої за трасу Лисичанськ - Бахмут. Днем раніше ворогу вдалося збудувати понтонну переправу через річку Сіверський Донець. Нею окупанти перекидали техніку на інший берег.

Пізніше стало відомо, що переправу розгромили українські захисники. Забрати "дорогу життя" російським терористам поки що не вдалося.

Окупанти бояться їхати до Білогорівки, про що свідчать перехоплені розмови. Цілий батальйон відмовився іти там в наступ.

Зараз ви читаєте новину «Розгром окупантів під Білогорівкою може стати однією з найсмертоносніших битв - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути