неділя, 15 травня 2022 10:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Білогорівка змушує росіян відмовлятися воювати - Гайдай

Білогорівка змушує росіян відмовлятися воювати - Гайдай
Російські окупанти відмовляються наступати в районі понтону через Сіверський Донець. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Селище Білогорівка на Луганщині, де протікає річка Сіверський Донець, змушує російських окупантів відмовлятися воювати.

Спроби форсування водойми завершуються для ворога значними втратами в живій силі та техніці. Тому близько 500 "наступників" знищених окупантів відмовляються йти там в атаку, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram.

"Розумієте, не сильно мотивує картина, коли підходиш до лінії переправи, вона вся розбита, вся обстріляна, валяються трупи (росіян. - Gazeta.ua), кричать там поранені, яких вони не забирають. І валяється 100 одиниць різної техніки. Це плачевне видовище. Мотивація занадто сумна, тому вони відмовилися і не пішли у наступ", - сказав Гайдай.

Додав, що усі сили та потужності окупанти зараз кидають на Луганщину. Головна їх мета - взяти область в кільце:

"Для розуміння: буквально кілька днів тому добу ішла колона ворожої. Нарахували приблизно 2,5 тис. одиниць техніки. Це і вантажівки з особовим складом, танки, самохідні установки, БТРи і БМП. Тобто готуються вони дуже серйозно".

Гайдай пояснює зосередження окупантів на Луганській області спробую "звільнити" хоч щось.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємство "Азот" на Луганщині знову атакувала РФ: є нове влучання

"Було планування (взяти. - Gazeta.ua) Київ за три дні. Потім просто Київ. Потім Харків, Суми. Потім величезний котел Луганської й Донецької областей. Потім хоча б невеличкий котельчик, частину Донецької області. Тепер вони підходять до того, ну хоча б Луганську область оточити. Їх плани будуються походу: де вдалося отримати успіх, це одразу вони називають своїм планом.

Тому розуміючи, що Донецьку область вони ніяк не візьмуть, велике оточення по Покровську, яке вони планували, не вдасться, вони кинуть усі сили, щоб захопити кілька міст Луганської області, які контролює Україна".

Станом на ранок 15 травня бої точаться під Сіверськодонецьком у селищах Щедрищеве та Воронове. Спостерігаємо скупчення російської техніки біля Попасної.

"Орки не відмовилися від ідеї відрізати Луганщину, захопивши дорогу Лисичанськ-Бахмут, тим самим оточивши наші війська в Рубіжному, Сіверськодонецьку та Лисичанську", - наголосив Гайдай.

На окупованих територіях Луганщини окупанти обкрадають та тероризують місцеве населення.

"Допомагають оркам "наші" колишні. Не довго вам залишилося, зрадники. На кожного колаборанта чекатиме покарання. Тож побачимося не скоро, тільки через ґрати", - підсумував голова ОВА.

Трасу Лисичанськ-Бахмут називають "дорогою життя". Це єдина ділянка зараз, яка сполучає Луганщину з іншими відносно безпечними областями. Нею евакуюють жителів Луганщини та доставляють гуманітарну допомогу тим, хто не виїхав.

9 травня в Рубіжному й Білогорівці на Луганщині тривали бої за трасу Лисичанськ - Бахмут. Днем раніше ворогу вдалося збудувати понтонну переправу через річку Сіверський Донець. Нею окупанти перекидали техніку на інший берег.

Пізніше стало відомо, що переправу розгромили українські захисники. Забрати "дорогу життя" російським терористам поки що не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Білогорівка змушує росіян відмовлятися воювати - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути