Ексклюзиви
неділя, 15 травня 2022 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Підприємство "Азот" на Луганщині знову атакувала РФ: є нове влучання
4

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Минулої доби, 14 травня, російський ворог не припиняв рівняти із землю Луганську область. Поранення отримали ще чотири жителі регіону.

11 артилерійських атак зазнав Сіверськодонецьк. Є влучання в підприємство "Азот", повідомив голова Обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram.

"Відсотків 40 усіх атак росіян 14 травня прийшлися на Сіверськодонецьк. Ще приблизно стільки ж - на Гірську та Попаснянську громади. Руйнувань дуже багато. 11 багатоповерхівок у нових та старих районах міста, в декількох з них сталося займання квартир.

Росіяни влучили в будівлю технікуму та продовжують нищити "Азот". Вчора зранку після чергового прильоту полум'я охопило один із виробничих цехів", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині окупанти хочуть мобілізувати жінок - Гайдай

Серед поранених - три жителі Врубівки й жінка у Новодружеську. В останньому зруйновані два будинки. Ще три - в Лисичанську, де ворог завдав авіаудару. Два - в Рубіжному, додав Гайдай.

"Попаснянська та Гірська громади видаляються росіянами з мапи світу. Стало відомо про дев'ять зруйнованих будинків в Комишувасі, чотири - в Тошківці, п'ять - в Золотому, два - в Троїцькому. У Комишувасі є влучання в будівлі селищної ради та будинку культури. Є руйнування в Верхньокаменці, Оріховому, Катеринівці", - підсумував він.

14 травня українські захисники відбили 12 атак російських окупантів на Донецькому та Луганському напрямках. Ще на шістьох локаціях тривають бої з окупантом.

Військовослужбовці за день знищили: вісім танків, п'ять артилерійських систем, дев'ять одиниць бойової броньованої техніки, п'ять ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили шість безпілотників "Орлан-10" та один тактичний розвідувальний "Елерон".

Зараз ви читаєте новину «Підприємство "Азот" на Луганщині знову атакувала РФ: є нове влучання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути