Ексклюзиви
субота, 17 грудня 2022 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни знайшли новий спосіб нажитися на людях з окупованої Луганщини

Росіяни знайшли новий спосіб нажитися на людях з окупованої Луганщини
На Луганщині окупанти продовжують здійснювати тиск на місцевих підприємців та примушують їх перереєстровувати бізнес за законодавством РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Замість компенсації за зруйноване житло на території так званої ЛНР росіяни запропонували людям іпотеку.

Тим часом обладнання Сіверськодонецького хімзаводу "Азот" демонтують і вивозять у Росію, заявив 17 грудня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Пільговий кредит на придбання житла у новобудові запропонували у Кремлі жителям так званої ЛНР, яким ніде жити. Тобто, зведення нових будинків нібито планують, але лише під іпотеку – ніякої компенсації. Тільки звідки населенню брати гроші, якщо майже вся промисловість на цій території або знищена, або демонтована самими росіянами", – йдеться в повідомленні.

Влітку виходило багато пропагандистських сюжетів стосовно скорішого запуску практично зруйнованого хімічного гіганта "Азот", куди нібито набирали штат.

"Маємо реальність – вантажівки вивозять уціліле технологічне обладнання у бік РФ. Зокрема, до Россоші, де є аналогічне підприємство. Не пралка – цього разу похизуватися росіянам є чим", – іронічно написав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині

Крім того, окупанти продовжують здійснювати тиск на місцевих підприємців та примушують їх перереєстровувати бізнес за законодавством Російської Федерації.

"Жаліються жителі окупованої Луганщини і на наявність митного контролю з РФ. Його спростили декілька місяців тому, але тільки з боку так званої ЛНР. Зі сторони Росії перевіряючі залишилися. Там, на визнаному світовою спільнотою кордоні України, вони і залишаться, бо бачать успіхи ЗСУ", – додав очільник ЛОВА.

На Луганщині окупанти продовжують вирізати шахтне обладнання для гірників у Довжанську. Ті шахтарі, яких ще не мобілізували, шукають варіанти працевлаштування. Зокрема, на шахті "Червоний Партизан" поблизу міста демонтують і щоденно вивозять обладнання. Підприємство готують до консервації.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знайшли новий спосіб нажитися на людях з окупованої Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути