Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2022 09:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині

Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині
Окупанти вже підготували перелік шахт, які вони вважають нерентабельними. Фото: pixabay.com

На Луганщині окупанти продовжують вирізати шахтне обладнання для гірників у Довжанську. Ті шахтарі, яких ще не мобілізували, шукають варіанти працевлаштування.

Зокрема, на шахті "Червоний Партизан" поблизу міста демонтують і щоденно вивозять обладнання, заявив 12 грудня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай. Підприємство готують до консервації.

"Окупанти вже підготували перелік шахт, які вони вважають нерентабельними. Ще близько 700 працівникам запропонували місця у центрах зайнятості у зв'язку із ліквідацією підприємств. Для них організують курси професійного навчання. Тільки от де потім працювати в тих населених пунктах, де шахта була єдиним місцем доходу? Одночасно в Довжанську вкрай посилили мобілізаційні заходи – чоловіків шукають, перевіряючи кожну квартиру", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ЛНР намагаються запровадити у школах військову підготовку

Тим часом вакансії у правоохоронних органах так званої ЛНР поступово займають росіяни.

"Бо представники псевдореспубліки або воюють, або вже відвоювали. У Троїцькому росіяни розмістили військову техніку та облаштовують вогневі позиції поблизу житлових будинків, де проживає цивільне населення", – додав Гайдай.

Упродовж 11 грудня підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки, Макіївки і Серебрянського лісництва. На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог здійснив обстріли по районах Новоселівського, Стельмахівки, Піщаного, Невського, Діброви, Макіївки, Площанки та Червонопопівки. Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також удар по позиціях зенітного ракетного комплексу противника.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути