Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2022 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині

Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині
При працевлаштуванні українців в РФ змушують змінити паспорт. Фото: ГУР

Через велику кількість поранених окупантів жінки у тимчасово захопленому Луганську народжують в автомобілях "швидкої" та коридорах.

Тим часом, на окупованій території Луганщини кількість чоловіків стрімко зменшується, а від цього мобілізаційні заходи лише підсилюються, заявив 16 грудня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Якщо раніше повістку вручали співробітники так званої народної міліції, то віднедавна цю функцію почали виконувати представники окупаційної влади. Нова примха мобілізації в так званій ЛНР: прийшов за довідкою в міську псевдоадміністрацію – отримав повістку. Примусово знецінюють росіяни і статус нашого паспорта – документом, що засвідчує особу українця, все одно буде свідоцтво про надання тимчасового притулку", – йдеться в повідомленні.

При працевлаштуванні українців в РФ змушують змінити паспорт. Працевлаштування українців, які отримали тимчасовий притулок у Росії, відрізняється від порядку працевлаштування інших іноземців. При прийомі на роботу громадян України важливим є їхній правовий статус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де ЗСУ просуваються на фронті: показали свіжі карти боїв

"Якщо маєш паспорт громадянина РФ – приймають працювати як громадянина РФ; посвідку на проживання – як іноземця, що постійно проживає; дозвіл на тимчасове проживання – як іноземця, що тимчасово проживає; посвідчення біженця – як біженця; свідоцтво про тимчасовий притулок – приймають на роботу як тимчасових, але зі своїми особливостями. Водночас – отримав паспорт РФ, можуть одразу вручити повістку та повернути на батьківщину – на фронт. Замкнуте коло", – пише Гайдай.

Через велику кількість поранених окупантів пологи в Луганську перетворюються на справжні муки. Так, у пологовому відділенні міської лікарні № 3 облаштували військовий шпиталь для представників приватних компаній. Через заповненість ліжко-місць чоловіками деяким жінкам довелося народжувати в коридорі або в кареті "швидкої". Щодня поранені військові прибувають ще і ще, додав очільник ЛОВА.

На Луганщині окупанти продовжують вирізати шахтне обладнання для гірників у Довжанську. Ті шахтарі, яких ще не мобілізували, шукають варіанти працевлаштування. Зокрема, на шахті "Червоний Партизан" поблизу міста демонтують і щоденно вивозять обладнання. Підприємство готують до консервації.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути