четвер, 08 квітня 2021 09:09

Росія зриває перемир'я на Донбасі - НАТО

Росія зриває перемир'я на Донбасі - НАТО
Модератором зустрічі виступив держсекретар із питань оборони Британії Бен Воллес. Фото: Reuters

Головні союзники з НАТО, які допомагають Україні в протистоянні російській агресії, провели онлайн-зустріч щодо ситуації на Донбасі. Країни Альянсу зійшлися на тому, що РФ "підриває деескалацію напруженості, досягнуту в рамках угоди за посередництва ОБСЄ від 27 липня минулого року".

Учасники круглого столу обговорили "стурбованість" через посилення військової активності РФ у регіоні, ідеться в пресрелізі Міноборони США.

Представники США, Канади, Британії, Литви та Польщі підтвердили "непохитну підтримку" суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України. Країни Альянсу запевнили, що й далі навчатимуть війська України задля нарощування потенціалу сил безпеки та "збереження територіальної цілісності й подальшого просування до оперативної сумісності з НАТО".

Модератором зустрічі виступив держсекретар із питань оборони Британії Бен Воллес, США представляла заступниця голови Пентагону з питань політики Аманда Дорі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде тільки гірше" - Кремль відредагував на заяву Зеленського про членство в НАТО

Президент Володимир Зеленський під час розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом наголосив, що найактуальнішим питанням для України є можливість отримання плану дій щодо членства в НАТО. Президент поінформував генсека НАТО про "стягування Росією військ до українських кордонів та підвищення рівня їхньої готовності до наступу".

Зараз ви читаєте новину «Росія зриває перемир'я на Донбасі - НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути