середа, 25 квітня 2018 10:36

Росія випробовує на українських бійцях лазерну зброю - прикордонники

Росія випробовує на українських бійцях лазерну зброю - прикордонники
Заборонену лазерну зброю Росія використовує на Донбасі з 2014 року. Фото: Politeka

Росіяни на окупованому Донбасі випробовують на українських бійцях лазерну зброю.

Роблять це з 2014 року, каже для Politeka Олег Слободян, прес-секретар Державної прикордонної служби України.

"У напрямку Мар'їнки наш військовослужбовець дивився в монокуляр і отримав пошкодження ока в результаті незрозумілого спалаху. Знову ж характер пошкодження один в один відповідає пошкодженням військових 2016-го.

Ми поділилися своєю інформацією зі Збройними силами України. Виявилося, що в ЗСУ також є військовослужбовці, які отримали аналогічні ураження за незрозумілих обставин. Тому підстави для звинувачення Росії у використанні лазерної зброї є, вони обґрунтовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії є лазерна зброя - замміністра оборони

Перші три - це липень 2016 року. Тоді ми ще навіть не підозрювали, що мова може йти саме про лазерну зброю. Троє наших військовослужбовців при спостереженні через оптичні прилади за тимчасово окупованій території отримали пошкодження органів зору. Причому, ті, хто дивився в монокуляр відповідно отримав поразку одного ока, а ті, хто дивився в бінокль отримав поразку двох очей", - сказав Слободян.

29 березня 2018-го російські найманці використали заборонену лазерну зброю спеціального призначення. Військовий отримав серйозні ураження ока.

Зараз ви читаєте новину «Росія випробовує на українських бійцях лазерну зброю - прикордонники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути