середа, 16 січня 2019 16:24

"Росіяни відмовлялися сідати в танки" - Порошенко розповів про Javelin

"Росіяни відмовлялися сідати в танки" - Порошенко розповів про Javelin
"Російські танкісти відмовлялися сідати в танки" - порошенко розповів про Javelin - фото 24tv.ua

Бойовики перестали гатити танками по українських бійцях завдяки появі протитанкових ракетних комплексів Javelin на озброєнні.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час відвідування Бориспільського академічного ліцею Київської області, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Що сталося після того, як ми отримали Javelin? Все дуже просто - росіяни, російські танкісти відмовлялися сідати в танки і виїжджати на лінію зіткнення. І, за статистикою, ми більше не маємо танкових обстрілів. І це зберегло життя сотням українських воїнів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люди вистояли, не встояв бетон" - Україна вшановує пам'ять кіборгів

Javelin - переносний протитанковий ракетний комплекс, який виробляють американські підприємства Raytheon та Lockheed Martin. Призначений для ураження техніки, землі та деяких повітряних цілей. Ця зброя надійшла українській армії навесні 2018-го.

Військово-морські сили України отримають нові ракетні катери для українського флоту "Лань-ЛК" 2021-го.

Розробник і виробник проекту ЗАТ "Завод "Кузня на Рибальському" вже розпочав роботи. Зокрема, закуповуються комплектуючі, готується виробництво.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни відмовлялися сідати в танки" - Порошенко розповів про Javelin». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути