четвер, 02 червня 2022 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни уникають боїв на Сіверському Дінці в спробі захопити Лисичанськ - ISW

Росіяни уникають боїв на Сіверському Дінці в спробі захопити Лисичанськ - ISW
Військові РФ уникають боїв на "смертоносній річці". Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські окупаційні війська намагаються просунутися в Лисичанськ Луганської області, уникнувши боїв на Сіверському Дінці з боку Сіверськодонецька.

Окупанти ведуть бої в Устинівці та Мирній Долині, повідомив Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики переконані, що це, найімовірніше, є спробою просунутися на північний захід до Лисичанська, не перетинаючи річку Сіверський Донець з боку Сіверськодонецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доля Сіверськодонецька вирішиться цієї ночі - військовий експерт

Росіяни також борються за контроль над Білогорівкою, де на початку травня зробили дорогу і невдалу спробу форсування річки Сіверський Донець, і Врубівкою, що дозволить їм наступати на Лисичанськ із заходу.

Аналітики зазначили, щоб російські сили отримали доступ до Слов'янська по дорозі, їм потрібно буде перетнути міст через річку Сіверський Донець за межами Райгородка. Мабуть, росіяни не змогли це зробити, і все ще не контролюють дорогу Райгородок-Слов'янськ.

Вторгнення окупантів на сході України не протікає "особливо", тому що Росії так і не вдалося змінити характер своєї армії. В неї є фундаментальні недоліки, які неможливо усунути за кілька тижнів, повідомили джерела в Пентагоні.

Російського генерала Олександра Дворнікова, якого кілька місяців тому призначили керувати окупаційними військами в Україні, найімовірніше, відсторонили від командування. Генерал припинив з'являтися на фронті. Його не бачили вже два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни уникають боїв на Сіверському Дінці в спробі захопити Лисичанськ - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути