середа, 01 червня 2022 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія РФ повторює помилки на сході України. Дворнікова не бачили два тижні - ЗМІ

Армія РФ повторює помилки на сході України. Дворнікова не бачили два тижні - ЗМІ
"Сирійський м'ясник" Олександр Дворніков. Фото: mil.ru

Російського генерала Олександра Дворнікова, якого кілька місяців тому призначили керувати окупаційними військами Російської Федерації в Україні, найімовірніше, відсторонили від командування.

Генерал припинив з'являтися на фронті. Його не бачили вже два тижні, пише на The New York Times із посиланням на анонімні джерела в Пентагоні.

За словами співрозмовників, після призначення Дворніков намагався налагодити взаємодію повітряних і наземних підрозділів.

Високопоставлений окупант "зміг впорядкувати процеси" в російській армії - російські підрозділи почали координувати спільні цілі. Однак на глобальному рівні це змінює занадто мало. І армія РФ продовжує припускатися тих самих помилок на сході України, що й на самому початку вторгнення.

Попри призначення Дворнікова, вторгнення на сході не протікає "особливо", тому що Росії так і не вдалося змінити характер своєї армії. В неї є фундаментальні недоліки, які неможливо усунути за кілька тижнів, ідеться в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провалив наступ у Миколаєві: у РФ заарештували генерала-зрадника з Волині

Неназваний чиновник Пентагону зауважив, що загальна бойова міцність російської армії знизилася на майже 20%.

Росія досягла деякого прогресу на сході України завдяки концентрації вогневої потужності й скороченню лінії постачання. Однак українські військові також швидко відвойовують й повертають деякі райони країни. А "повільний і поступовий" темп наступу виснажує армію окупантів.

"Російські війська взяли Харків на короткий проміжок часу. Українці контратакували та повернули Харків. Ми бачили, як вони дуже повільно та безрезультатно просуваються на полі бою", - заявив американський міністр оборони Ллойд Остін.

Українські бійці продовжують відтісняти російські війська на північ і схід від Харкова, а "в деяких випадках - аж до Росії".

У Пентагоні прогнозують, що перекриття ліній постачання на схід від Харкова поставить окупантів у ту ж ситуацію, в якій вони були й під час наступу на Київ. Саме тоді вторгнення окупантів у столиці застопорилося, тисячі ворогів були знищені й Кремль вирішив зосередитися на сході України.

У квітні цьогоріч президент Росії Володимир Путін призначив нового генерала, який керує війною в Україні, після провалу наступу на Київ. Очолив війська Олександр Дворніков, командувач Південного військового округу РФ. Він керував звірствами в Сирії.

На думку військового експерта Віктора Ягуна, від цього призначення Україні нічого не варто очкувати: "У росіян немає бойових генералів. Є м'ясники. Це люди, які за все своє життя не мали бойового досвіду, лише каральний".

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ повторює помилки на сході України. Дворнікова не бачили два тижні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути