Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2022 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни штурмують і хаотично обстрілюють Лисичанськ з різних боків – Гайдай

Росіяни штурмують і хаотично обстрілюють Лисичанськ з різних боків – Гайдай
Російські окупанти з різних боків постійно обстрілюють Лисичанськ Луганської області. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Російські окупанти з різних боків постійно намагаються прорватися в Лисичанськ Луганської області.

Також місто обстрілюють хаотично. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 30 червня під час національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Взагалі не зрозуміло, куди і що саме прилетить. Розбита вся інфраструктура. Досить складно виїхати або в'їхати в місто. З цим пов'язані проблеми доставки гуманітарних вантажів. Хоча вдається через день. Якщо щільність вогню сьогодні не буде такою суцільною, то машина все ж таки проїде. Бо гуманітарні набори людям потрібні", – зазначив він.

Наголосив, що поки ситуація, як кажуть військові, важка, але контрольована. Знову зазначив, що до Лисичанська завчасно завезли потрібну кількість медикаментів в лікарні та фільтри для води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накрили Донеччину "Градами", "Ураганами" і авіацією: є жертви

"Лисичанськ – складне місто в принципі. З водою там часті перебої. А після того, як російська армія розбила там всю інфраструктуру водопостачання, то воду підвозять лише працівники ДСНС", – сказав Гайдай.

Через обстріли всі дороги завалені осколками, за словами очільника області. Це ускладнює проїзд будь-якого автотранспорту, бо вони можуть порізати колеса.

"Їхали по накатаній дорозі по вулиці, то проїхати в один бік можна. Назад поверталися – все в осколках, бо поруч були прильоти", – пояснив він.

Також відповів на питання щодо відходу українських Сил оборони з Сіверськодонецька.

"Захисники виконали свою місію в Сіверськодонецьку не на 100%, а на всі 200%. І за часом стримання, і по враженню ворога. Там всі хлопці молодці. Що стосується відходу, то все пройшло централізовано, нормально, за планом. При відході не було жодного загиблого українського воїна", – зазначив Гайдай.

На Луганщині Лисичанськ потерпає від нескінчених авіаударів. Росіяни кинули практично всі сили на захоплення міста. Важко знайти безпечне місце. Зруйновано відділ поліції та пошкоджено територію нафтопереробного заводу, повідомив у четвер вранці Гайдай. Пошкоджена така кількість будинків, що вже не встигають підраховувати. У підвальному приміщенні одного з них після ліквідації пожежі знайшли тіло жінки.

Ворог не полишає намірів блокувати Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут. 29 червня противник обстріляв цивільну інфраструктуру Лисичанська та Верхньокам'янки. Сьогодні зранку росіяни ведуть наступ поблизу Верхньокам'янки та штурмові дії поблизу Лисичанського нафтопереробного заводу.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни штурмують і хаотично обстрілюють Лисичанськ з різних боків – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути