четвер, 30 червня 2022 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог кидає всі сили: Гайдай розповів про ситуацію у Лисичанську
17

Росіяни кинули практично всі сили на захоплення Лисичанська
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Росіяни кинули практично всі сили на захоплення Лисичанська
Росіяни кинули практично всі сили на захоплення Лисичанська
Росіяни кинули практично всі сили на захоплення Лисичанська
Росіяни кинули практично всі сили на захоплення Лисичанська

На Луганщині Лисичанськ потерпає від нескінчених авіаударів. Росіяни кинули практично всі сили на захоплення міста.

Важко знайти безпечне місце. Зруйновано відділ поліції та пошкоджено територію нафтопереробного заводу, повідомив у четвер вранці голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Люди мріють про хоча б пів години тиші, але окупанти не спиняються, обстрілюючи зі всіх наявних видів озброєння. Вчора на Лисичанськ здійснили декілька авіанальотів. Руйнувань дуже багато. Росіяни завдали авіаударів по території НПЗ та у районі Вовчоярівки. Повністю знищили приміщення відділу поліції. У місто регулярно намагаються увірватися диверсанти. Зокрема, у районі Верхньокам'янки вчора знешкодили одну ворожу ДРГ", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відкинули окупантів від Бахмута. Ворог рахує втрати

Пошкоджена така кількість будинків, що вже не встигають підраховувати. У підвальному приміщенні одного із них після ліквідації пожежі знайшли тіло жінки.

"Ворог не припиняє обстріл території уздовж річки Сіверський Донець. Вогнем росіян уражені обидва береги – і з боку Сіверськодонецька, і з боку Лисичанська. Майже під постійним вогневим тиском знходиться район Донсоди", – додає Гайдай.

Ворог не полишає намірів блокувати Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут. 29 червня противник обстріляв цивільну інфраструктуру Лисичанська та Верхньокам'янки. Сьогодні зранку росіяни ведуть наступ поблизу Верхньокам'янки та штурмові дії поблизу Лисичанського нафтопереробного заводу.

27 червня у Лисичанську Луганської області о 15:00 із реактивних систем залпового вогню російська армія відкрила вогонь по скупченню місцевих жителів, які вийшли поповнити запаси питної води. Вісім людей загинули на місці, серед них одна дитина. Ще 21 людину поранено.

Згодом стало відомо ще про двох загиблих місцевих жителів. Одна із жінок померла в медзакладі Краматорська, куди її доставили два дні тому. Ще одну жінку знайшли в Лисичанську вже без ознак життя

Зараз ви читаєте новину «Ворог кидає всі сили: Гайдай розповів про ситуацію у Лисичанську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути