вівторок, 28 червня 2022 08:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи вдарили з РСЗО по мирних жителях Лисичанська: десятки жертв
17

Луганщина стає суцільною руїною: пошкодження населених пунктів катастрофічні
Фото: facebook.com/sergey.gaidai.loga
Луганщина стає суцільною руїною: пошкодження населених пунктів катастрофічні
Луганщина стає суцільною руїною: пошкодження населених пунктів катастрофічні
Луганщина стає суцільною руїною: пошкодження населених пунктів катастрофічні
Луганщина стає суцільною руїною: пошкодження населених пунктів катастрофічні

Вчора у Лисичанську Луганської області о 15:00 із реактивних систем залпового вогню російська армія відкрила вогонь по скупченню місцевих жителів, які вийшли поповнити запаси питної води.

Вісім людей загинули на місці, серед них одна дитина, повідомив у вівторок вранці голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Ще 21 людину поранено.

"У мирних жителів травми різної тяжкості. Людей госпіталізували до лікарні у Краматорську. Згодом стало відомо ще про двох загиблих місцевих жителів. Одна із жінок померла в медзакладі Краматорська, куди її доставили два дні тому. Ще одну жінку знайшли в Лисичанську вже без ознак життя", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по шахті в Торецьку: під завалами залишаються люди

Окупанти штурмують Лисичанськ із південного та південно-західного напрямків. Тривають бойові дії між Вовчоярівкою та нафтопереробним заводом. Росіяни намагаються блокувати місто та заволодіти транспортним сполученням із Донеччиною.

"Водночас російська армія продовжує нищити місто. Ворог цілеспрямовано обстріляв три насосні станції, одна з яких розташована в Новодружеську. Зруйновані два мости, автомобільний тунель, який з'єднував дві частини міста. Противник ще раз вдарив по ймовірному скупченню людей, обстрілявши територію ринку. Йде тотальне знищення жителів Луганщини росіянами", – додав Гайдай.

Пошкоджень багатоповерхівок та приватних садиб за добу 27 червня дуже багато. Окремі райони міста обстріляні по декілька разів. За можливості будинки обстежуються на наявність жертв.

Російські війська не змогли повністю відрізати Лисичанськ на Луганщині від шляхів сполучення з Бахмутом. Також вони провалили спробу просування в бік Слов'янська Донецької області.

Окупанти штурмують Лисичанськ, знищують місто з усієї можливої зброї. Останні два дні немає можливості завозити у місто гумвантажі. Кількісна перевага на боці ворога. Захисникам України не вистачає далекобійної артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи вдарили з РСЗО по мирних жителях Лисичанська: десятки жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути