субота, 28 травня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни розпочали прямі атаки на Сіверськодонецьк - ISW
4

Російська армія погано себе показала в операціях у Сіверськодонецьку на Донбасі, тож навряд чи зможе швидко просуватися містом.

Водночас окупанти ще боротимуться за населений пункт, звітує американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Росіяни продовжують нарощувати позиції довкола Сіверськодонецька, але не оточили його повністю. Ворог, швидше за все, продовжить прямі атаки на забудовані райони міста. Водночас війська Росії в Попасній прагнуть просуватися на північ, щоб підтримати оточення Сіверськодонецька, а не просуватися на захід, у бік Бахмута", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти планують зробити подвійне оточення ЗСУ - МВС

Ворожі операції навколо Ізюма залишаються у глухому куті, а росіяни, імовірно, не зможуть збільшити темпи свого наступу.

Росіяни не рухатимуться Сіверськодонецьком швидко
Фото: understandingwar.org
Росіяни не рухатимуться Сіверськодонецьком швидко
Росіяни не рухатимуться Сіверськодонецьком швидко
Росіяни не рухатимуться Сіверськодонецьком швидко

Армія РФ у Лимані атакує у напрямку як на південний захід, щоб підтримати застряглі сили в Ізюмі, так і на південний схід, щоб просунутися на Сіверськ. Ймовірно, у найближчі дні їм буде важко досягти будь-якої цілі.

"Атак на північний схід від Харкова не спостерігається. Ворожі війська продовжують зміцнювати свої оборонні позиції вздовж південного напрямку", - додають американські аналітики.

Російські ЗМІ поширюють фейки про те, що нібито Сіверськодонецьк оточили й відрізали. Але це не відповідає дійсності, розповів в ефірі національного марафону голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни розпочали прямі атаки на Сіверськодонецьк - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути