пʼятниця, 27 травня 2022 19:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти не оточили Сіверськодонецьк - Гайдай

Окупанти не оточили Сіверськодонецьк - Гайдай
За словами голови ОВА Сергія Гайдая, росіянам все одно куди цілитися, вони осбтрілюють місто хаотично. Фото: Сергій Гайдай

Російські ЗМІ поширюють фейки про те, що нібито Сіверськодонецьк оточили й відрізали.

Але це не відповідає дійсності, розповів в ефірі національного марафону голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Обласний центр не відрізаний, бої тривають на околицях міста. Росіяни зайшли в район готелю "Мир" та автовокзалу", - додає він.

Проте окупанти намагаються повністю знищити місто.

"Сіверськодонецьк російська армія знищує повністю, вони обстрілюють цілодобово місто, до того ж доволі хаотично, їм все одно куди цілитися", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найважчих евакуацій: із Лисичанська врятували людей

Також Гайдай прокоментував і прогнози "аналітиків", які вважають, що росіяни зможуть захопити Луганщину найближчими днями.

"Росіяни не зможуть захопити Луганщину найближчими днями, як пророкують аналітики, нам вистачить сил і засобів тримати оборону. Проте не відкидаємо, що задля того, щоб не потрапити в оточення - доведеться відійти", - зауважив він.

За його словами, трасу Лисичанськ - Бахмут постійно обстрілюють, тому пересуватися нею небезпечно. Але водночас завезення гуманітарних вантажів та евакуація можливі.

"Ті, хто залишилися на вільній Луганщині, постійно перебувають в укриттях, виходити на вулицю через щільність обстрілів майже неможливо. Забезпечуємо людей необхідними речами для виживання", - підсумував очільник ОВА.

Впродовж усієї доби росіяни просувалися в Сіверськодонецьк зі сторони Пурдівки й Щедрищева. Атакували позиції наших військових у районі Устинівки.

Увечері 26 травня диверсійно-розвідувальна група російських окупантів зайшла в готель "Мир" у Сіверськодонецьку. Українські захисники встояли. Росіянам не вдалося прорватися в місто.

Трасу Лисичанськ - Бахмут називають "дорогою життя". Це єдина ділянка зараз, що сполучає Луганщину з іншими відносно безпечними областями. Нею евакуюють жителів Луганщини й доправляють гуманітарну допомогу тим, хто не виїхав.

Бої на території готелю "Мир" у Сіверськодонецьку на Луганщині тривали ще зранку. Українським захисникам вдалося ліквідувати двох російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти не оточили Сіверськодонецьк - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути