понеділок, 15 лютого 2021 16:33

Росіяни підірвали дитину задля пропаганди

Росіяни підірвали дитину задля пропаганди
Олександр Бикадоров - житель Донеччини. Був в особистій охороні ватажка Захарченка, а при ліквідації клієнта зник. Фото: Миротворець

Замах на командира батальйону так званої народної міліції ДНР Сергія Попова з кримінальними кличками "Довгий" і "Дуремар" є російською провокацією на передодні зустрічі тристоронньої контактної групи.

Росіяни намагалися показати нелюдське ставлення української сторони в нейтралізації бойовиків, оскільки в машині сепаратиста перебувала його неповнолітня дочка, каже Gazeta.ua Дмитро Снєгирьов, співголова громадської організації "Права справа".

Щоправда, росіяни знов не витримали паузи та повідомили про замах як тільки пролунав вибух.

"Російські пропагандисти звинуватили в замаху головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака. Нібито задля підвищення рейтингів президента України Володимира Зеленського дав вказівки на знищення сепаратиста. Тільки от 8 лютого ГО "Права справа" попередили спеціальні служби про подібну провокацію напередодні зустрічі ТГК", - каже він.

Можливим причетним до провокації є 33-річний Олександр Бикадоров на прізвисько "Юрист". Свого часу він був в рядах особистої охорони ліквідованого Олександра Захарченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали імена загиблих на Донбасі військових

"Щоправда, на момент підриву свого клієнта його на місці не опинилося. Бикадоров стверджує, що виконував депутатські обов'язки та не був присутній. Ще один збіг – це замах на Захарченка що відбувся 9 травня під селищем Тернове, що біля Савур-Могили. У той день Бикадоров їхав разом із покійним Захарченком. Вибуховий пристрій спрацював завчасно і був малої потужності. Тоді ніхто не постраждав, а відповідальність намагалися перекинути на ЗСУ. Себто людину неодноразово використовували в подібних провокаціях та ліквідаціях, бо його відсутність в момент ліквідації Захарченка досить дивна", - каже він.

РФ намагається звалити ліквідацію ватажків на Україну. Звинуватити нашу державу в порушенні домовленостей щодо заборони діяльності розвідувально-диверсійних груп.

"З 8 числа ми знали про теракт в Горлівці та ім'я можливого організатора. Єдине не знали: хто буде ціллю, думали, що мера підірвуть", - підсумовує Снєгирьов.

Зранку 15 лютого в окупованій Горлівці вибухнув автомобіль командира батальйону так званої народної міліції ДНР Сергія Попова з кримінальними кличками "Довгий" і "Дуремар".

Невідомі заклали в автомобілі бойовика фугас і привели його в дію, коли він віз дочку до школи. Бомба була під водійським сидінням. Про це повідомляють кореспонденти прокремлівського телеканалу "Россия 1".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни підірвали дитину задля пропаганди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути