вівторок, 28 грудня 2021 12:52

Росія збільшила поставки озброєння на Донбас - розвідка

Росія збільшила поставки озброєння на Донбас - розвідка
Розвідка повідомила, що Росія в грудні збільшила поставку озброєння на тимчасово окуповані території. Фото: Міністерство оборони України

Командування ЗС РФ протягом грудня цього року збільшувало поставку до оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

"Окупанти приховано завозили до так званих ДНР і ЛНР пальне, бойову техніку, озброєння і боєприпаси, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін наказав відправити на окупований Донбас "гуманітарку"

Для цього використовували залізничний та автомобільний транспорт з території РФ. Крім цього, вони використовували ще так звані "гуманітарні конвої". Водночас, Росія значно збільшила поставку бойових броньованих машин. Це нові та відновлені або модернізовані на російських ремонтних підприємствах.

Крім того, до підрозділів противника для комплектування посад за окремими військовими спеціальностями, насамперед розвідників, снайперів, артилеристів, зв'язківців, фахівців радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби, направляються кадрові російські військовослужбовці та найманці-громадяни РФ.

23 грудня Росія відправила на тимчасово окуповані території черговий "гумконвой". Переміщення відбулося через російські прикордонні пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган". У МЗС України висловили рішучий протест та надіслали ноту.

Зараз ви читаєте новину «Росія збільшила поставки озброєння на Донбас - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути