понеділок, 15 листопада 2021 17:41

Путін наказав відправити на окупований Донбас "гуманітарку"

Путін наказав відправити на окупований Донбас "гуманітарку"
Свій указ Путін аргументує бажанням "допомогти жителям окупованих територій" від коронавірусу. Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін підписав 15 листопада указ про так зване надання гуманітарної підтримки населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України.

Путін доручив урядові РФ упродовж місяця забезпечити визнання в Росії товарів, виготовлених в ОРДЛО, і створити для них однакові з російськими закупівельні умови, ідеться в указі.

"Рішення ухвалили для прав і свобод людини й громадянина, надання гуманітарної підтримки населенню окремих районів України й недопущення подальшого зниження рівня життя в умовах економічної блокади, що триває. А також через погіршення ситуації внаслідок поширення нової коронавірусної інфекції", - зазначили в документі.

Будь-яке підприємство з окупованих територій Донбасу зможе подати заявку на участь у держзакупівлях РФ. Також в указі йдеться про визначення "пункту пропуску", через який ці товари надходитимуть з окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТСК: у загибелі під Іловайськом винна попередня влада

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Росія відправляє "гумконвої" на територію, контрольовану бойовиками, із серпня 2014 року. Українські прикордонники й представники міжнародних організацій не мають доступу до їх перевірки, вони можуть оглядати вантажівки тільки візуально. Такі "гумконвої" часто містять вантаж військового призначення, технічні засоби розвідки й радіостанції.

Росія нарощує війська й техніку на кордоні й хоче далі просунутися на територію України. Країна-агресор перекинула до українського кордону майже 100 тис. військових.

Зараз ви читаєте новину «Путін наказав відправити на окупований Донбас "гуманітарку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути