субота, 30 жовтня 2021 02:41

Росія продовжує постачати в окупований Донбас беспілотники, ракети, озброєння і військову допомогу - розвідка

Росія продовжує постачати в окупований Донбас беспілотники, ракети, озброєння і військову допомогу - розвідка
Росія продовжує постачати озброєння на Донбас. Фото: Українська правда

Росія продовжує нарощувати боєздатність оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

На окуповану території повернулись понад 10 одиниць бойових машин піхоти і бронетранспортерів, повідомили у Головному управління розвідки Міноборони України.

Для відновлення броньованої бойової техніки до ремонтно-відновлювальних підрозділів противника з території РФ завозились танкові двигуни, запасні частини та акумуляторні батареї, - йдеться у повідомленні.

Впродовж місяця було зафіксовано переміщення БМП та БТР разом з новими партіями озброєння та боєприпасів. До з'єднань і частин російських бойовиків після ремонту на території Росії повернуто понад 10 одиниць бойових машин піхоти і бронетранспортерів, а також доставлено понад 5,5 тисяч тонн пального, протитанкові керовані ракети, протипіхотні міни, нові партії озброєння та боєприпаси, зокрема, для зброї, використання якої заборонено Мінськими домовленостями.

Також Росія передала безпілотні літальні апарати "Орлан-10" і "Гранат-1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ залякує адвокатів родичів жертв катастрофи MH17

Українські Bayraktar з березня цього року "показали свою ефективність для розвідки і давали практичні дані про супротивника". Українська армія має 12 штук - це два комплекти по шість літальних апаратів, кількох станцій управління та кілька сотень боєприпасів до них. Їхні екіпажі готові атакувати вдень і вночі.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує постачати в окупований Донбас беспілотники, ракети, озброєння і військову допомогу - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути