Ексклюзиви
четвер, 28 жовтня 2021 17:49

РФ залякує адвокатів родичів жертв катастрофи MH17

РФ залякує адвокатів родичів жертв катастрофи MH17
Щонайменше троє адвокатів заявили про стеження. Фото: tsn.ua

Адвокатів, які у суді представляють інтереси родичів жертв авіакатастрофи MH17, Росія могла залякати.

Відповідного висновку дійшов Національний координатор боротьби з тероризмом і безпеки (NCTV) Нідерландів, пише RTL.

За його даними, NCTV запропонував адвокатам взяти участь у програмі захисту після кількох інцидентів стеження. Відомо про чотири інциденти ймовірного залякування упродовж останніх місяців.

Двоє з юристів заявили про переслідування, коли їхали додому після судового засідання у Схіпхолі. Ще один - що бачив у себе вдома двох підозрілих чоловіків у сонячних окулярах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія має визнати свою відповідальність за збитий Boeing - спільна заява України і ЄС

Це пов'язують з тим, що адвокати отримали право говорити на суді від імені родичів жертв катастрофи. У вересні протягом майже трьох тижнів юристи пояснювали суду, що для потерпілої сторони означає ця катастрофа.

Зазначається, що так звана група правової допомоги (RBT), в яку входять ці адвокати, бере участь у процесі вже багато років і має доступ до матеріалів кримінальної справи. Вісім представників були запрошені в NCTV на презентацію 22 вересня. Тоді ж заявили, що Росія нібито намагалася різними способами перешкодити й залякати адвокатів.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на окупованій частині Донбасу 17 липня 2014-го. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, Усі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак збили зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил.

У суді у справі про катастрофу заслухали кілька нових записів радіоперехоплення бойовиків "ЛНР" і" ДНР". У них детально обговорюють транспортування зенітно-ракетної установки "Бук" у день, коли літак збили.

Зараз ви читаєте новину «РФ залякує адвокатів родичів жертв катастрофи MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути