понеділок, 09 листопада 2020 15:46

Росія не збирається відновлювати роботу наявних КПВВ на Донбасі

Росія не збирається відновлювати роботу наявних КПВВ на Донбасі
Україна чітко і послідовно виконує свою частину домовленостей, "чого не можна сказати про російську сторону". Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російська сторона не збирається відновлювати роботу наявних КПВВ на Донбасі, відкриття яких заплановано на 10 листопада. Зрив домовленостей вдарить по потребах громадян України.

Українська делегація для участі у ТКГ заявила про це у Facebook.

"Особливо болісно по потребах українських громадян з обох боків лінії розмежування має вдарити зрив відкриття КПВВ, запланований на завтра. Україна підготувала не лише КПВВ, а й сервісні центри, де усі громадяни України по обидва боки лінії дотику зможуть отримати адміністративні та соціальні послуги, безоплатну правову та медичну допомогу. Тут передбачені і відділення банку, і кімнати матері та дитини. Але щойно ми почули, що російська сторона відновлювати їхню роботу не збирається. Жаль, адже відкриття КПВВ стало б справжнім піклуванням про мирних мешканців", - сказано у повідомленні.

Українська делегація також зауважила, що Україна чітко і послідовно виконує свою частину домовленостей, "чого не можна сказати про російську сторону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба шукати інші форми впливу" - Кравчук різко висловився щодо Мінських угод

На думку військового експерта Дмитра Снегирьова, якщо РФ не погоджується на українське бачення ситуації на Донбасі, то всі розмови про розведення, розмінування, відкриття КПВВ не мають сенсу. Це тактичні кроки, які не впливають на припинення військових дій.

Зараз ви читаєте новину «Росія не збирається відновлювати роботу наявних КПВВ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути