середа, 06 вересня 2017 16:46

Росія назвала нову умову введення миротворців

Росія назвала нову умову введення миротворців
Росія погоджується на миротворців тільки за умови особливого статусу ОРДЛО. Фото: Фіртка

Росія вимагає надання Донбасу особливого статусу. Лише за такої умови агресор погоджується на введення миротворчого контингенту.

Про це заявив Борис Гризлов, представник РФ у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, пише "Українська правда".

"Миротворці ООН можуть бути введені на лінію розмежування тільки після того, як Київ законодавчо вирішить питання про затвердження на постійній основі особливого статусу Донбасу", - сказав Гризлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять причин, чому миротворці на Донбасі вигідні Путіну - експерт

На думку росіян, Донбас повинен отримати особливий статус за "формулою Штайнмайера". Тобто закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" має тимчасово набрати чинності в день місцевих виборів на Донбасі. Якщо ОБСЄ визнає такі вибори демократичними, закон має діяти постійно.

Також Гризлов зазначив, що "потрібно забезпечити розведення сил і засобів на всій лінії зіткнення".

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що в України практично нульові шанси отримати миротворчий контингент. На його думку, ситуація зміниться лише тоді, коли Росію позбавлять права вето в Радбезі ООН.

Зараз ви читаєте новину «Росія назвала нову умову введення миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути