вівторок, 17 травня 2022 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія намагається залучити іноземні ЗМІ для створення фейків про Україну

Росія намагається залучити іноземні ЗМІ для створення фейків про Україну
Росія намагається залучити іноземних журналістів до створення фейків про Україну. Фото: t.me/DIUkraine

Для створення фейків Росія намагається залучити іноземні засоби масової інформації.

Усвідомивши, що світова громадськість більше не вірить брехливим повідомленням російських телеканалів, кремлівські пропагандисти вирішили залучити до своєї діяльності європейських журналістів і світові ЗМІ, повідомила у вівторок пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

"Департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони країни-окупанта терміново готує престур іноземних журналістів на тимчасово захоплені території України. 18-21 травня окупанти планують показати представникам ЗМІ зруйнований Маріуполь, щоб звинуватити Україну в масових убивствах мирних мешканців. Пропагандисти РФ вже завезли в місто уламки українських боєприпасів, зібраних з окупованих районів Донецької області. Готують завезених із Донецька й Горлівки "очевидців", які розповідатимуть журналістам про "злочини" захисників Маріуполя", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кращих сталінських традиціях: Путін показово карає командирів військ РФ

Так званий престур також передбачає виїзд групи з Ростова-на-Дону та відвідування журналістами Херсона, Нової Каховки, Скадовська, Армянська й Донецька, де запланована зустріч із кремлівською маріонеткою і ватажком бойовиків Денисом Пушиліним.

"До участі в "престурі" міністерство оборони РФ намагається залучити представників засобів масової інформації з Франції, США, ФРН, Японії, Греції, КНР, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ. Застерігаємо іноземних журналістів про плани пропагандистів країни-агресора зробити їх співучасниками створення фейкових матеріалів і нагадуємо про кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України та проникнення на територію незалежної держави", - додають у ГУР.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 17 травня.

Російські пропагандисти маніпулюють інформацією про те, що у Словаччині затримали колишнього ексглаву мін'юсту Штефана Гарабіна, якого "звинуватили в кримінальному злочині за висловлювання на підтримку дій РФ". Загалом повідомлення щодо цієї події базуються на засадах "створення жорсткого тиску на прихильників Росії в Європі для зміни їхньої позиції".

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається залучити іноземні ЗМІ для створення фейків про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути