Ексклюзиви
четвер, 14 листопада 2019 12:33

Росія намагається розсварити Україну та Японію

Росія намагається розсварити Україну та Японію
"12 листопада 2019 року в інформаційному просторі з'явились повідомлення про участь "представників" так званої "ДНР" у "9-му кубку світу з карате", проведеного "всесвітньою федерацією каратеноміті"* у Токіо 7-10 листопада 2019 року. У зв'язку з цим, того ж дня Посольство України вжило заходів з метою з'ясування достовірності відповідного факту" - йдеться в повідомленні. Фото: library.snu.edu.ua

Посольство України в Японії передало японському МЗС ноту.

Причиною стала участь делегації з окупованих територій на турнір з каратеноміті у Токіо, пише українське диппредставництво на своїй сторінці у Facebook.

"Посольство України вважає за необхідне наголосити на тому, що з самого початку російської військової агресії проти України позиція Японії щодо безумовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої держави є послідовною та незмінною, і тому оприлюднені деякими ЗМІ спекуляції щодо можливої зміни цієї позиції японського уряду не мають жодних підстав", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки мешканців окупованого Донбасу вважають себе громадянами України

Додали, що "Всесвітня організація з каратеноміті" є приватною і маловідомою організацією.

Міністерство закордонних справ України засудило зустріч президента Туреччини Реджапа Тайіпа Ердогана з "депутатами" від анексованого Росією Криму.

Українське МЗС відправило в Туреччину ноту протесту.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається розсварити Україну та Японію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути