Ексклюзиви
понеділок, 02 травня 2022 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може захопити Сіверськодонецьк за маріупольським сценарієм. Звідти перекидає сили - Гайдай

Росія може захопити Сіверськодонецьк за маріупольським сценарієм. Звідти перекидає сили  - Гайдай
Триває 68 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/photos

Російські окупаційні війська готуються до наступу на Сіверськодонецьк в Луганській області.

Поки що ворог не може захопити місто, але не виключено, що він може взяти його в облогу, заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram 2 травня.

"Рашисти не полишають спроб здійснити прориви у Рубіжному та Попасній. Безуспішно, ворог зазнає втрат. Росіяни готуються наступати на Сіверськодонецьк. Росармія перекидає до нас сили з Маріупольського напрямку", - написав він.

Гайдай зазначив, що останніми днями військові експерти почали приписувати Сіверськодонецьку долю заблокованого Маріуполя на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приїхали відновлювати Донбас" - на Луганщині ЗСУ розгромили "вагнерівців"

"Оборона міста (Сіверськодонецька. - Gazeta.ua) надпотужна, тож захопити обласний центр Луганщини буде вкрай важко. Але орки можуть піти іншим шляхом - за маріупольським сценарієм. Це тільки припущення. Але ми готові до будь-якого розвитку подій, Наші воїни дадуть ворогу гідну відсіч", - запевнив голова ОВА.

Тим часом на блокпостах посилили заходи безпеки через заволодіння росіянами гуманітарним транспортом та формою Збройних сил України. Можливі провокації, додав Гайдай.

"Сакральна для Путіна дата - 9 травня, буде важкою для нас. Рашисти посилять обстріли та намагатимуться знищити якомога більше населених пунктів Луганщини. Все ж закликаю до евакуації, адже трагедію краще попередити й не дати козирів ворогу", - підсумував посадовець.

Упродовж 1 травня міста і села Луганщини 18 разів обстріляли окупанти. Унаслідок російських атак є троє загиблих. Стільки ж поранених. Серед постраждалих – малолітня дитина. Багато зруйнованого житла.

Тривалі обстріли також завадили повноцінній евакуації мирного населення.

Зараз ви читаєте новину «Росія може захопити Сіверськодонецьк за маріупольським сценарієм. Звідти перекидає сили - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути