вівторок, 04 червня 2019 14:29

Росія готує війну з НАТО - експерт

Автор: narodna-pravda.ua
  За деякими прогнозами, Росія готується до регіональної війни з силами НАТО в східній Європі до 2021 року, а війська Альянсу не встигають підготуватися до цього часу
За деякими прогнозами, Росія готується до регіональної війни з силами НАТО в східній Європі до 2021 року, а війська Альянсу не встигають підготуватися до цього часу

За деякими прогнозами, Росія готується до регіональної війни з силами НАТО в Східній Європі до 2021-го, а війська Альянсу не встигають підготуватися до цього часу.

Про це військовий експерт Олексій Арестович розповів виданню "Апостроф".

Він впевнений, що плани Кремля не передбачають для України можливості домовитися про мир на Донбасі.

"Росії ця війна потрібна для того, щоб вирішувати свої питання з коаліційним Заходом. Росія не збирається припиняти цю війну. Вона хоче послабити Україну. Цей процес називається у політтехнології "фінляндизація". Тобто зробити з неї залежну країну зі слабкою армією, яка відмовилася б від протистояння, у найкращому варіанті – дала гарантії невступу до ЄС і НАТО. А оскільки напряму це зробити важко, то треба повернути ці так звані "республіки" до складу України, дати їм можливість впливати на внутрішню політику, а через неї – на зовнішню. Тому що головна мета Росії на короткостроковому етапі – створення умов для неможливості вступу України до ЄС і до НАТО. Вони її наполегливо проводять. А наші політичні ідіоти грають під цю дудку. Але навіть вони через рік-півтора зрозуміють, що з Росією неможливо домовитися. А якщо вони спробують домовитися за рахунок поступок, їх просто знесуть люди, які воювали у цій війні та постраждали від неї", - стверджує Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук про переговори з РФ: Україну намагаються втягнути у пастку

Експерт вважає, що поїздка президента Володимира Зеленського до Вашингтону змінить його позиції щодо війни.

"Йому там вправлять мізки, розкажуть і про мир, і про все інше. Там розглядають Україну як частину колективної безпеки НАТО. Бо зараз у Європі стан такий, як був під час холодної війни. НАТО анонсувало більше 20 військових навчань найближчим роком. Це рівень підготовки, якого не було з часів, можливо, Другої світової війни. І оперативна готовність Росії до регіональної війни з НАТО в Білорусі, країнах Балтики, Польщі, Україні – десь 2021 рік. І НАТО нещодавно опублікувало звіт своїх експертів, у якому йдеться, що вони не встигають протиставити Росії свої угруповання військ та інфраструктуру. Для цього, їм необхідно 5 років і 250 мільярдів доларів. Тому для США розмови про мир від Зеленського не на часі", - говорить Арестович.

"Якщо Кремль зважиться на масштабне вторгнення, його чекають космічні санкції. Це вигнання з Радбезу Організації Об'єднаних Націй, відключення від "Свіфту" (міжнародна міжбанківська система передачі інформації та платежів. — Gazeta.ua). Ідеться про крах Росії. Сухопутний коридор до Криму того не вартий", — вважає військовий експерт Олексій Арестович.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує війну з НАТО - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути